El blog de Jaume Alonso-Cuevillas: A favor del Consistori d'Ascó!

dimecres, 27 de gener del 2010

A favor del Consistori d'Ascó!

El més fàcil era dir que no!

Quan molts ciutadans, institucions (des del Consell Comarcal fins la Generalitat) i el teu propi partit polític s'hi oposen, el més fàcil era dir no al cementiti nuclear.

'Chapeau' doncs per l'Alcalde i Regidors que, contra el vent, han tingut la valentia de defensar allò que creien més convenient pel seu municipi. L'Alcalde ha parlat clar: El risc és zero i els beneficis econòmics molt interessants per un municipi i uns veins en situació de profonda crisi econòmica.

Veient la que estava caient hauria estat més inteligent sotmetre la qüestió a referèndum dels veins (el que vaig aconsellar), però, certament, el més valent era carregar directament amb el pes d'una responsabilitat incòmoda i impopular.


I suspens (un altre més!) pels partits catalans.

Pel PSC. La norma que permet presentar candidatura es va aprovar éssent Ministre d'Indústria el Primer Secretari del PSC. No admeto altra hipòtesi (doncs seria molt més greu) que el Ministre va impulsar la norma amb el convenciment del risc zero. Per això fins fa poc el PSC callava. I ara s'hi oposa, segons sembla (i si no és així, la falta és de pèsima comunicació) per la presió dels socis (els 'feliços' d'ICV, sistemàticament oposats a qualsevol mesura 'anti-ecològica' sigui la MAT o el circular a 90 Kms. per hora, i els 'equidistants' d'ERC, només pendents del tacticisme electoral).

I suspens també per CiU. Si sempre han criticat que els feliços no deixin progressar el país per 'estar més preocupats per l'aliga barrada que per la competivitat que requereix millorar les infraestructures', a què ve ara oposar-se al què, en un exercici de incòmoda responsabilitat, planteja un dels seus alcaldes. No haurà pesat la proximitat de les eleccions davant un territori al que han de recuperar una credibilitat ja malmesa?


Suspens per a tots! Ara, seguim parlant de desafecció i, sobre tot, seguiu blindant les llistes tancades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris